NIEUW!! Dierenarts training

 

Je hond trainen voor een bezoekje aan de dierenarts? Jazeker!

 

Recent onderzoek wijst uit dat 78% van de honden enorm bang zijn bij de dierenarts. We kennen allemaal het beeld van de eigenaar die zijn of haar hond al op de stoep niet meer meekrijgt en de patiënt aan de riem naar binnen moet sleuren. Niet alleen erg stressvol en naar voor je hond, maar ook de dierenarts kan veel slechter zijn werk doen als de hond erg gespannen of zelfs angstig agressief is. Het onderzoeken van bijv. de buik is praktisch onmogelijk als de hond als een plank gespannen op de tafel staat. En wat te denken van het bekijken van de oortjes... ook een dierenarts vind het niet echt plezierig zo dicht met zijn gezicht bij een hond te moeten werken die al grommend aangeeft dat die enge persoon vooral op afstand moet blijven. Ook als je het geluk heeft een kern gezonde hond te hebben die alleen voor de jaarlijkse controle bij de dierenarts komt is dierenarts training niet alleen leuk, maar vooral ook erg nuttig! Er zit een groot verschil tussen ondergaan en actief meewerken aan een bezoek aan dierenarts (of trimsalon).

 

In de dierentuin wereld een bekend gegeven. Al sinds jaar en dag is daar het besef dat het niet alleen voor het dier zelf, maar ook voor de verzorgers en dierenarts veel prettiger werken is als het dier getraind is om mee te werken bij fysieke handelingen.

Wist je dat bijv. olifanten, apen en dolfijnen het een super leuk trucje vinden om zich te laten behandelen? Zo kan de dierenarts zonder verdoving controles en zelfs handelingen als bloed afnemen uitvoeren zonder het dier onder narcose te brengen. Hoe knap is dat?!

 

Hoe vreemd dan eigenlijk als we bij onze honden niet eens de moeite nemen hier op een speelse en positieve manier voor te trainen.....

 

DogWise staat te trappelen om deze super leuke oefeningen met jou en je hond te trainen zodat behandelen in het vervolg een spelletje is voor de hond. In de workshop "Dierenarts training" brengen we je de kennis bij hoe je je hond moet hanteren en trainen, terwijl de hond vooral leuke trucs  aanleert.

Over "Win - Win - Win" gesproken! 

Natuurlijk hebben onze trainsters het certificaat op zak om deze workshop te kunnen en mogen geven. 

Voor meer info over dit landelijke programma kunt u terecht op: dierenartstraining.nl of deze video bekijken. 

 

De drie-delige training bestaat uit een theorie avond, een praktijkles met de hond en een les bij een samenwerkende DAP in onze regio. 

De workshop is incl. hand-outs, certificaat en een pakketje met trainings-materialen en kost € 65,--

 

Meer weten? Stuur een mailtje naar info@dogwise.nl