Basis cursus - voor alle honden vanaf ± 5 maanden

 

Heb je puppycursus achter de rug, je handen vol aan je puber of net een herplaatser in huis genomen?
Dan is de puppy fase van jouw hond nu toch echt voorbij.

Juist door in deze periode op een rustige, consequente en duidelijke manier verder te trainen met je puber help je hem om door deze fase heen te groeien tot een fijne, goed opgevoede huisgenoot. Ook is deze cursus een prima voorbereiding op allerlei vormen van hondensport die je mogelijk wilt gaan volgen.

In onze Basis cursus gaan we de puntjes op de i zetten en jou met je hond begeleiden tijdens de beruchte puberteit. Deze cursus is misschien wel de belangrijkste die je hond moet doorlopen, want op deze leeftijd trekken ze graag hun eigen plan en hebben ineens "bananen in de oren"!

Of misschien zijn er al foutjes geslopen in de opvoeding van je hond en is het belangrijk hier mee aan de slag te gaan? In onze Basis cursus leer je hoe je het gedrag van je hond kunt sturen of ombuigen naar gewenst gedrag. Dit doen we aan de hand van een serie gehoorzaamheidsoefeningen, waarbij we slim gebruik maken van de meest moderne en leuke (!!) trainingstechnieken om je hond nieuwe oefeningen aan te leren.

Tijdens deze lessen zijn de oefeningen niet zozeer een doel, maar een middel voor jou om te leren hoe je hond leert. Daarom is bij ons het trainen voor een examen niet aan de orde, wel voor “life-skills” die jouw hond nodig heeft om fijn te functioneren in je gezin. Je werkt samen met je hond aan een goede band en leert te begrijpen wat je hond beweegt bepaald gedrag te vertonen. Leuk om samen te kijken naar elkaar, en door te bespreken wat er goed of fout gaat te leren hoe je zelf kunt aansturen wat de hond doet.
Natuurlijk is er ook voldoende ruimte voor vragen of bijzondere wensen!

Prijs: DogWise Basis cursus

8 lessen van een uur € 130,-- (incl. BTW).

Ondersteuning in de groeps what's app

Bij deze cursus is ons webinar "help hij pubert" een waardevolle aanvulling voor jouw tools om je puber door deze lastige tijd te loodsen!