Als twee Border Collie gekken elkaar tegen komen tijdens een hondencursus, kan het bijna niet uitblijven; de "klik" is daar. 

 

Op dat moment konden Loes van den Berg en Helma Polman niet weten, dat die ontmoeting in 10 jaar tijd niet alleen zou leiden tot een zeer uit de hand gelopen hobby, maar zelfs een eigen bedrijf! In eerste instantie begon het allemaal om onze enorme honger naar kennis over onze eigen honden te stillen. Al gauw bleek dat wat wij als hobby waren gestart, de mogelijkheid bood tot iets waar heel veel mensen van dromen; van je hobby je beroep maken.  

Door het volgen van vakgerichte opleidingen en cursussen, veel trainen met eigen honden, het bijwonen van congressen en workshops en het letterlijk verslinden van stapels vakliteratuur kwamen wij steeds meer tot het besef dat het begeleiden van honden en hun eigenaren een echt vak is en een bijzonder mooi beroep.

 

Toen de opleiding tot gedragstherapeut (Instituut Van Hall, deel 1 en 2) met succes was afgerond, bedachten wij dat het toch wel erg jammer zou zijn met al die verworven kennis en ervaring niets te doen. Het kan haast geen toeval zijn, dat wij juist op dat moment in contact kwamen met een landelijke kynologische organisatie die bezig was een netwerk van hondenscholen door heel Nederland op te zetten. Dit was voor ons het spreekwoordelijke duwtje in de rug en in 1999 was de start van Kynologisch Adviesbureau DogWise een feit.

Na 5 jaar met veel plezier te hebben gewerkt onder de naam "Kynotrain Midden IJssel" is onze hondenschool in januari 2005 verder gegaan onder onze eigen naam DogWise.

Inmiddels is DogWise uitgegroeid tot een hondenschool met een fijn, professioneel en gedreven team van instructeurs, waar wekelijks vele hondenbazen zich thuis voelen op een van onze drie locaties voor een leerzame cursus met hun hond. 

We hebben een zeer goede naam opgebouwd, en een stevige band gelegd met dierenartsenpraktijken en dierenspeciaalzaken zodat zij met vertrouwen en plezier naar ons doorverwijzen. Wij zijn enorm trots op deze samenwerking! 

 

In de zomer van 2005 zag Loes haar droom om naar Zweden te emigreren in vervulling gaan, en zijn Helma en de DogWise instructeurs verder gegaan met het verzorgen van cursussen voor hond en baas. Deze interne veranderingen voor DogWise waren tevens een goede aanleiding om eens goed uit te stoffen en nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Naast onze vertrouwde opvoed cursussen zijn we continue hard bezig ons totale programma sterk uit te breiden! Nieuw zijn onze workshops, theorie-cursus, thema wandelingen, Nadac Hoopers training en kinderactiviteiten.