Puppy-Socialisatie cursus - voor pups vanaf ongeveer 9 weken (2e inenting of titerbepaling moet zijn gedaan). 

 

Bij de opvoeding van een pup komt veel kijken. Het gaat echt niet vanzelf, en u zult merken hoeveel tijd en energie het kost voor uw hond volwassen is en weet wat er van hem wordt verwacht. Een hele leuke tijd, maar soms ook vermoeiend. U kunt het bijna vergelijken met het opvoeden van een kind; ook dan kan niet alles van een leien dakje gaan! Goed om te weten dat u tijdens onze lessen alle gelegenheid krijgt uw vragen voor te leggen. 

 

Naast de nodige theorie over hoe een hond leert, zijn onze lessen zo opgebouwd dat u direct resultaat ziet van uw inspanningen. U ziet de ontwikkeling van uw pup en leert hoe u kunt beïnvloeden welke ervaring uw hond opdoet. Eigenlijk leert een hond heel simpel; hetgeen wat hem een plezierig resultaat oplevert, zal hij een volgende keer herhalen. Alles wat een onplezierig effect oplevert, laat hij voortaan achterwege. Moge duidelijk zijn, dat wat voor uw hond plezierig is, niet per definitie ook voor u prettig is! Het is dus aan u als baasje om de pup bij te brengen wat er hoort bij een goed opgevoede hond. Omdat wij werken met methodes gebaseerd op wetenschappelijke leerprincipes kunnen we op een positieve manier voor elkaar krijgen dat de pup begrijpt wat u bedoeld en een commando met plezier uitvoert.   

     

In de groep kijken we ook naar elkaar, om zodoende van elkaar te leren. De lesstof die u tijdens de cursus krijgt, helpt u om thuis gericht te oefenen. In 10 lessen behandelen we de basisoefeningen die iedere hond zou moeten beheersen om een prettige omgang te verkrijgen. Naast deze oefeningen behandelen we ook allerlei onderwerpen over gezondheid, verzorging, EHBO, verkeer, vuurwerk, omgaan met kinderen, etc. etc. In onze cursussen werken wij niet naar een examen toe, maar zijn de oefeningen niet zo zeer een doel op zich maar een middel om te leren hoe uw hond leert. Op deze speelse en interactieve manier doet uw pup op een gecontroleerde wijze goede ervaringen op en werkt u aan een band op basis van begrip en vertrouwen. 

 

Prijs: DogWise Puppy Socialisatie cursus

€ 110,- incl. BTW en uitgebreid lespakket

 

De cursus omvat 10 lessen op de locatie.

Extra bij uw cursus is een theorie-avond en een gezamenlijke wandeling die wij meerdere keren per jaar organiseren.