Helma Polman - 

Kynologisch Gedragstherapeut, trainster en eigenaar van DogWise hondenschool en Gedragstherapie

 

Al vanaf een heel jong leeftijd was ik altijd bezig de honden in onze familie te "trainen". Eenmaal op eigen benen was de aanschaf van een hond heel vanzelfsprekend. Met de komst van Border collie Kayleigh was een verslaving geboren. Helemaal verslingerd aan het ras groeide de roedel al snel tot 4 Border collies en ontstond er een honger naar alles wat er maar te leren valt op gebied van dit prachtige, fascinerende wezen en de rol in onze maatschappij. 

Het overbrengen van kennis om mensen te laten delen in al het mooie wat onze hond ons kan brengen is mijn passie, omdat het zo ontzettend de moeite waard is!  

Bij het begeleiden van onze eigen Border collie pupkopers bleek al snel hoe belangrijk een goede begeleiding is en het volgen van een vak opleiding leek dan ook een logisch vervolg als uitbreiding van al die hondse dingen die ik met onze eigen roedel ondernam. Het volgen van de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut bij DogVision bleek een schot in de roos.... hier in wil ik verder groeien! Omdat ik de kynologie zeer serieus neem en echt als een professioneel beroep beschouw in plaats van een uit de hand gelopen hobby, was het ondenkbaar les te gaan geven zonder de benodigde diploma's. 

 

Met het volgen en succesvol afronden van de nodige vakopleidingen in 1998 hield het natuurlijk lang nog niet op. In tegendeel zelfs, want er zijn na  

al die jaren nog altijd ontwikkelingen en veranderingen in visie vanuit de wetenschap waar ik graag van op de hoogte blijf!

Bijscholen ben ik aan mijn vak verplicht, maar ook zonder die verplichting ben en blijf ik altijd gedreven altijd bij te blijven leren. Door het non-stop volgen van cursussen, bijwonen van seminars en workshops, veel trainen met eigen honden en ook het bijna letterlijk verslinden van stapels vakliteratuur kan ik u garanderen te werken op basis van de modernste inzichten. Het begeleiden van honden en hun eigenaren is een serieus vak en een bijzonder mooi beroep. Uw hond... ons vak!

 

Bent u nieuwsgierig naar mijn achtergrond? Terecht, want u mag er als eigenaar vanuit gaan dat uw hond begeleid word door een vakkundig opgeleide Kynologisch Gedragstherapeut. Helaas is KGT echter een vrij beroep en waardoor het mogelijk is zonder enige opleiding aan de slag te gaan. De enige manier om het kaf van het koren te scheiden is te beoordelen of u te maken heeft met iemand die pretendeert "hondenfluisteraar" te zijn of een professional met een serieuze investering in opleiding om u verder te helpen. Daarom ik laat met trots mijn certificaten zien. Uw hond is het waard!

Inmiddels is DogWise in 18 jaar tijd uitgegroeid tot een succesvolle en dynamische hondenschool en gedragscentrum, waarbij ik ontzettend blij ben met het team van DogWise trainsters. Samen nemen wij u graag mee in de prachtige wereld van de hond.

 

Naast DogWise en het trainen van mijn huidige Border collies Caitlin en Scum ben ik inmiddels gerust een "freak" te noemen op het gebied van trainen dier. In ons huishouden kennen al de dieren de clicker en train ik met enorm veel plezier onze paarden, katten, konijn en zelfs de kippen! In mijn vrije tijd trek ik er enorm graag op uit met Arabisch Volbloed Antiqua HH om lange zwerftochten te maken.


Bonnetta Sloots

 

Als er iemand is die staat te trappelen om alle goede informatie over het opvoeden van pups door te geven, is het Bonnetta wel! Na een aantal jaren lesgeven op een kynologenclub is zij in het voorjaar van 2006 bij DogWise terecht gekomen voor een Ratjetoe cursus met haar eigen Smoushond Unique. Bonnetta en Unique voelden zich gelijk thuis bij ons en onze samenwerking werd dan ook al gauw uitgebreid. Bonnetta heeft een instructeurs-opleiding van O&O gevolgd en is verder binnen DogWise opgeleid om de kneepjes onder de knie te krijgen. Heeft oa vele workshops en enkele seminar's gevolgd onder de DogWise vlag en is 2x naar de Crufts in Burmingham geweest. Is vrijwilliger als medewerker Inventarisatiedagen en Gedrags testen bij de Hollandse Smoushonden Club. Naast Unique heeft is ook smoushond Doike erbij gekomen. Met beide Smouzen traint Bonnetta enthousiast allerlei disciplines van de Ratjetoe, om zo ook zelf goed bij te blijven. Ook gaat ze met haar honden naar dementerende bejaarden in een verzorgingstehuis. 

 

Op dinsdag- en woensdagavond geeft Bonnetta in Gorssel met veel plezier les aan de puppy- en gevorderden groepen, Ratjetoe Brons en haar specialiteit Ratjetoe Kids.


Francisca van Hees

 

Tja, hoe klein kan de wereld zijn? In 2007 kreeg Francisca van Hees haar 1e Duitse dog en was op zoek naar een geschikte hondenschool. Via haar vriendin Connie werd ze gewezen op DogWise. Connie en Helma hebben in het verleden samen de opleiding gevolgd bij Kynotrain, en hadden beide een hondenschool bij deze keten van 13 hondenscholen. Francisca is van jongs af aan al vriendin met Connie, en enthousiast met honden bezig. Zo gezegd en zo gedaan, en Francisca meldde zich bij DogWise als cursiste. De manier van lesgeven heeft haar zo enthousiast gemaakt dat ze in 2008 haar Instructeurs diploma heeft behaald. Na diverse stages te hebben gelopen binnen de hondenschool is ze daarna bij Dogwise aan de slag gegaan als instructeur. Thuis heeft Francisca een redelijke dierentuin bestaand uit 4 Duitse herders langhaar en 1 Duitse Dog en 12 poezen. Af en toe fokt ze een nestje en beleeft daar ontzettend veel plezier aan! Naast de lessen bij DogWise is Francisca tevens coach bij Mission Puppy om jongeren met anorexia te helpen.

 

Francisca geeft op dinsdag in Gorssel, op woensdag in Holten en op vrijdagavond in Lochem.


Karen Bredenhoff

 

Dat Karen een groot dierenhart heeft blijkt uit alles wat ze doet. Thuis helpt ze haar man op het melkveebedrijf en heeft ze twee honden. In Deventer runt ze een eigen dierenspeciaalzaak Pet's Place. Karen maakte kennis met DogWise toen ze met haar eigen Berner Sennenhond Senna op zoek was naar een moderne hondenschool die op een positieve manier met hond en eigenaar omgaat. Dat vond ze bij DogWise in Gorssel. Uit pure interesse voor de hond was ze inmiddels al begonnen met de opleiding bij O&O en DogVision. De diploma's voor de eerste 6 modules zijn inmiddels op zak, evenals het certificaat voor Tinley's Neuswerk instructeur.

Karen is een gepassioneerde en creatieve trainster op woensdagavond in Gorssel. U zult zich in haar lessen nooit vervelen met uw pup, puber of Ratjetoe-er!

 


Aline Hartman

 

Naar eigen zeggen is Aline zo'n beetje in de hondenmand geboren. Met een dierenarts en gepassioneerd jachthondenliefhebber als vader is het werken met honden met de paplepel ingegoten. De Duitse Staande langhaar is sinds jaar en dag het ras wat altijd in de nabijheid van Aline te vinden is. Haar droom buiten te wonen met haar honden en paarden om zich heen kwam in de zomer van 2016 tot werkelijkheid. De heren Cas, Etzel, Bram en Copain zijn allemaal familie van elkaar en werken graag met Aline samen.

Hoewel Aline en Helma al jaren goed bevriend zijn en elkaar kennen vanuit de paardenwereld, is het contact recent uitgebreid in de hondenwereld door Aline's stage van de instructeurs modules bij DogVision. De diploma's voor Kynologisch Instructeur zijn cum laude gehaald en Aline heeft zich dit jaar op de Ratjetoe jacht cursus bij DogWise geworpen. 

Met ongelofelijk veel plezier en passie maakt zij eigenaren van honden met jachtpassie wegwijs in deze mooie tak van sport. U vind Aline op en rond onze locatie in Gorssel.


Nina van der Deure

 

'Een hondenbaan! Daar ligt mijn passie!' Aldus Nina. Die passie heeft zij gevonden nadat ze 2 honden uit het asiel met beide ernstig probleemgedrag in huis nam voor heropvoeding. Niet alleen die 2 honden, maar ook Nina heeft daar ontzettend veel van geleerd. Daar wilde zij wel meer van weten! Na een flinke zoektocht binnen de hondenwereld is zij in 2012 de HBO-opleiding ‘Gedragstherapie bij honden’ van DogVision gestart. In 2013 kwam Nina bij DogWise terecht omdat zij een stage plek zocht bij de module ‘Kynologisch Instructeur’. Na het werken bij een KynologenClub was DogWise voor Nina een openbaring en ze voelde zich direct helemaal op haar plek. Binnen de hondenschool ligt Nina’s passie bij een goede opvoeding, pups en pubers dus. Dat is immers erg belangrijk voor het hele verdere honden leven. Tevens is zij erg nieuwsgierig naar de ontwikkeling van hulphonden binnen de psychiatrie. Nina woont momenteel met haar honden Spijker en Ace in Deventer.

 

Nina geeft les op dinsdag- en woensdagavond in Gorssel. 


Hanneke Rijckaert-Allis

 

Ook Hanneke zocht contact met DogWise voor een stageplek voor de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut van DogVision. Door op verschillende niveau's mee te kijken en steeds een stukje meer van de les over te nemen, kreeg Hanneke de fijne kneepjes in handen, maar vooral ook het plezier in het lesgeven. De instructeurs diploma's zijn inmiddels allemaal op zak en Hanneke is hard op weg ook de studie tot Kynologisch Gedragstherapeut af te ronden.

Niet alleen de honden zijn voor Hanneke een bron van inspiratie, maar ook haar Western paard Rebel speelt een grote rol in haar dagelijks leven. Een tweede Australian Shepherd is inmiddels in huis gekomen en Hanneke is na het behalen van het instructeurs diploma met haar Becky en puber Mr. Neal fanatiek bezig in Dog Frisbee. 

U vind Hanneke bij de puppy-, gevorderde en Ratjetoe cursussen op onze locatie in Lochem.


Diliana Bruins-Drenth 

 

Werken met honden is de mooiste baan die je maar kan hebben, vindt Diliana. Samen met haar man, Berner Sennenhond Senna en Australian Shepherds Cash en Jax woont ze in Rijssen. in 2007 kwam ze met haar eerste hond bij DogWise trainen en in 2010 met haar derde Berner Sennenhond. Ze is in 2011 een eigen uitlaatservice in Rijssen en Nijverdal gestart onder de naam Maddies. Om nog meer te leren over de hondenwereld heeft ze verscheidene cursussen en workshops gevolgd, waaronder ook de instructeurs cursus bij Martin Gaus. Diliana volgde deze niet specifiek met de bedoeling om zelf trainer te worden, maar uit pure interesse en passie voor honden. Bij 1 van de cursussen hoorde ook een stage bij en zo kwam Diliana in 2011 weer bij DogWise terecht. Nooit had ze gedacht dat het trainersvak haar zou liggen, maar toen in 2013 daar een kans was heeft ze die gegrepen en nog geen moment spijt gehad! Met haar eigen honden vind ze mantrailen leuk om te doen. Inmiddels zijn ook de diploma's Tinley Neuswerk 1 & 2 binnen en is de opleiding Psychosociale hulphond begeleider afgerond. Met een uitbreiding bij Maddies Missie is Diliana tevens actief op het gebied van therapie met hond. Australian Shepherds Cash en Jax worden hier momenteel voor opgeleid en maakt veel mooie momenten met kwetsbare mensen mogelijk. 

Diliana begeleidt met plezier de pups, pubers en de Ratjetoe Brons op woensdagavond in Holten.


Joyce Hoksbergen

 

Joyce heeft zelf twee honden, Blix en Waf, die ze allebei op latere leeftijd als herplaatser heeft gekregen en waar ze veel plezier aan beleef om met ze te trainen. Al sinds jonge leeftijd is Joyce altijd al met het reilen en zeilen rondom honden bezig en wil ze er alles van weten. Het is dan ook niet zo gek dat Joyce na haar opleiding als paraveterinair begonnen is met de opleiding Kynologisch Gedragstherapeut bij DogVision, waar ze op dit moment nog druk mee bezig is. Na haar stage bij DogWise voor de instructeurs modules van de opleiding, is Joyce blijven plakken als instructeur op de vrijdagavond in Lochem. Naast haar passie voor honden heeft ze ook een passie voor fotografie, waar ze in haar vrije uurtjes veel tijd steekt. Uiteraard mogen haar eigen honden dan ook mee. 

                                                                  Joyce ziet u graag op vrijdagavond in Lochem!


Wij zijn op zoek!

 

Wie kan het ons nadoen… na 19 jaar nog steeds een sterk groeiend aantal cursisten mogen ontvangen op onze hondenschool DogWise! Daarom hebben wij een sterke behoefte aan versterking van ons instructeurs-team.                Op al onze drie locaties in Gorssel, Holten en Lochem hebben wij open lesuren die we graag zouden invullen.            Heb jij je instructeurs diploma’s op orde en sta je te trappelen om deze kennis die je verworven hebt over te dragen aan hondenbaasjes dan komen we graag met je in contact.

 

Even voorstellen

DogWise hondenschool en Gedragscentrum word gerund door Kynologisch Gedragstherapeut Helma Polman. Zorg dragen voor de hoge kwaliteit van onze lessen wordt niet alleen door haar maar mede door een super gedreven team instructeurs gedaan. Bij ons ligt de aandacht niet op het trainen voor examens, maar aan

het op maat aanbieden van adviezen voor de eigenaar die mee wil liften op de nieuwste kynologische inzichten en methodes.

Positive reinforcement en Black Box zijn sleutelwoorden in de cursussen.

 

Yep, onze lat ligt hoog en dat is terecht; cursisten van DogWise verwachten het allerbeste voor hun hond te krijgen! Wij werken met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en methodes. Daarin scholen we allemaal, zelfs na jaren ervaring, elk jaar nog bij. De wetenschap staat niet stil en inzichten veranderen. Daarin blijven wij uiteraard vanuit interesse voor het vak graag van op de hoogte. Door onze achtergrond in gedragstherapie biedt ons zeer ervaren, hoog geschoolde team de honden-eigenaar veel meer dan alleen trucjes om een oefening voor elkaar te krijgen. Een DogWise instructeur is beslist niet zo maar een instructeur! Wij nemen je natuurlijk eerst mee in een gedegen inwerk periode om de fijne kneepjes onder de knie te krijgen waarna je de verantwoording krijgt over je eigen groepen. 

 

Herken jij je hier in?

Je hebt je instructeurs diploma’s op zak en bent misschien zelfs al een stap verder op weg naar de modules voor Kynologisch gedragstherapeut. Je hebt niet alleen passie voor honden, maar bent vooral ook gedreven om de verwachtingen van onze cursisten te overtreffen. Je bent communicatief sterk en kunt je naar zowel onze cursisten als je collega’s goed uiten. Creatief en optimistisch? Wij houden er van! Ben jij flexibel en heb je een echte no-nonsense mentaliteit? Neem snel contact op!

 

Wat?

 

Na een inwerk periode krijg je de verantwoording over je eigen groepen. Je werkt binnen een raamwerk waar DogWise voor staat, maar hebt uiteraard de mogelijkheid jouw eigen unieke capaciteiten en ideeën uit te dragen in je les. Wij gaan er van uit dat je goed geschoold bent en vertrouwen er dan ook op dat je onze cursisten kunt helpen op het niveau waar DogWise bekend om staat. Zodra je zelfstandig kunt les geve zak er een vergoeding tegenover staan. Wij verzorgen natuurlijk je bedrijfskleding, regelmatig bedrijfsuitjes, een leuke werksfeer en uitbreidingsmogelijkheden van jouw kennis omdat je gebruik kunt maken van de gigantische know-how binnen ons team waar je altijd op terug kunt vallen. Wij bieden jou een uitdaging om je kennis te kunnen overbrengen over wat jij in je rugzak hebt gestopt over hondengedrag. Jouwe plek in ons zeer ervaren, enthousiast en gezellig trainers team is open, reageer snel op als je die in wilt vullen!

 

Neem contact op met Helma Polman via info@dogwise.nl 


Helpende handen bij evenementen

 

We mogen onze hondenschool gerust uniek in het soort noemen… vele eigenaren die meer willen voor de hond dan het gemiddelde komen bij ons niet alleen terecht voor cursussen maar ook workshops, wandelingen, lezingen en andere activiteiten. Regelmatig worden wij gevraagd om op locatie demonstraties te geven om te laten zien dat moderne hondentraining voor iedereen te leren is. Bij deze extra activiteiten kunnen wij altijd veel helpende handen gebruiken! Ben je geen gecertificeerd instructeur maar wel gek op bezig zijn met honden en een echte aanpakker? Vind je het leuk om zo nu en dan bij te springen in praktische ondersteuning van onze evenementen? Meldt je dan snel aan via info@dogwise.nl!