Honden spreken een compleet andere taal dan mensen. Wat door ons vriendelijk bedoeld is, kan voor een hond behoorlijk bedreigend overkomen. Soms gaat er dan ook geheel onbewust iets mis in de communicatie. Wist je dat 77% van de bijtincidenten in het gezin gebeuren door eigen hond of een hond van bekenden?

Een heftige en onverwachtse ervaring die veel impact heeft en men meestal niet aan zag komen. Of... misschien toch wel?

Onze honden communiceren niet alleen via ‘gesproken taal’ met geluiden, maar juist grotendeels door hun stille lichaamstaal.

 

Zo is een hond die gaapt niet per definitie moe en een hond die zich krabt, heeft zeker niet altijd jeuk. Op allerlei manieren laten honden ons zien hoe zij een bepaalde situatie ervaren. Het heffen van een voorpoot, wegkijken, zich even uitschudden, de positie van de staart, het zijn soms heel subtiele signalen om ons en andere honden iets duidelijk te maken. Door je te verdiepen in deze boeiende hondentaal kun je je hond begrijpen een nog betere band opbouwen. Daarnaast leert het je de communicatie tussen honden onderling beter te begrijpen en soms ook in te grijpen daar waar nodig. Wanneer je de taal van je hond leert kennen kun je hem beter helpen!Tijdens deze unieke cursus krijg je in de inleidende Master class via Zoom met behulp van beeld en geluid inzicht in de taal die onze honden spreken. In de wetenschappelijk onderbouwde lezing zitten alle elementen over hondencommunicatie verpakt. Van rasverschillen tot stress-signalen, van honden die fluisteren in minimale signalen tot honden die zeer duidelijke taal “spreken”. Laat je verbazen hoeveel honden eigenlijk vertellen, mits je hun taal maar kunt "verstaan"!

 

Het tweede, praktische deel van deze cursus bestaat uit een huiswerkgroep via Facebook.

Hier gaan we 5 weken lang met de verschillende niveau's van hondentaal aan het werk.

Dit kan op je eigen tempo, de opdrachten blijven voor je in de groep klaar staan. Niets is leuker dan met de vers verworven kennis op zak, samen te kijken hoe onze honden in de praktijk met ons en elkaar communiceren! 

De huiswerkopdrachten bestaan deels uit het observeren van de aangeleverde filmpjes, maar ook situaties die je thuis gaat maken om je eigen hond te filmen en te bekijken in de taal die hij/zij spreekt. Ondertussen wordt er tekst en uitleg gegeven over van alles wat er in de groep wordt ingebracht en kun je uiteraard alle vragen stellen die maar in je opkomen in de wekelijkse Facebook live.


Natuurlijk willen we ook de geleerde kennis van hondentaal in het echt bekijken en sluiten we de cursus af met een Praktijkdag in Warnsveld waarbij je je hond meeneemt voor allerlei leuke oefeningen om verder in de taal van jouw eigen hond in te zomen. 


Sluit je na de vijf weken van de cursus af met inlevering van het ingevulde werkboek, ontvang je een certificaat van deelname.  

Na het volgen van onze cursus “Hondentaal” zul je met heel andere ogen naar jouw eigen en andermans honden kijken! 


We beginnen deze fantastische cursus weer in September 2024.  
Schrijf jezelf nu alvast in, dan begin je het najaar direct heel goed!

Prijs: € 147,--  

Inclusief BTW, Webinars met E-book en werkboek, huiswerkbegeleiding, praktijk dag en certificaat.