Workshop Hondentaal – "Wat zegt ie dan?"

 

Honden spreken een compleet andere taal dan mensen. Wat door ons vriendelijk bedoeld is, kan voor een hond behoorlijk bedreigend overkomen. Soms gaat er dan ook geheel onbewust iets mis in de communicatie. Wist jedat 77% van de bijtincidenten in het gezin gebeuren door eigen hond of een hond van bekenden? Een heftige en onverwachtse ervaring die veel impact heeft en men meestal niet aan zag komen. Of... misschien toch wel? Onze honden communiceren niet alleen via ‘gesproken taal’. Honden spreken grotendeels door hun lichaamstaal. Zo is een hond die gaapt niet per definitie moe en een hond die zich krabt, heeft zeker niet altijd jeuk. Op allerlei manieren laten honden ons zien hoe zij een bepaalde situatie ervaren. Het heffen van een voorpoot, wegkijken, zich even uitschudden, de positie van de staart, het zijn allemaal manieren om ons en andere honden iets duidelijk te maken. Door kennis van de hondentaal kunnen wij een nog betere band opbouwen met onze viervoeters. Tevens stelt het ons in staat de communicatie tussen honden onderling beter te begrijpen en soms ook in te grijpen daar waar nodig. 


Tijdens deze tweedelige workshop krijg je tijdens de theorieavond met behulp van beeld en geluid inzicht in de taal die onze honden spreken. In de wetenschappelijk onderbouwde lezing zitten alle elementen over hondencommunicatie verpakt. Van rasverschillen tot stress-signalen, van honden die fluisteren in minimale signalen tot honden die zeer duidelijke taal “spreken”. Laat je verbazen hoeveel honden eigenlijk vertellen, mits je hun taal maar kunt "verstaan"!

 

Het tweede deel van deze cursus bestaat uit een (observatie-) wandeling waarbij de eigen hond van harte welkom is. Niets is leuker dan met de vers verworven kennis op zak, samen te kijken hoe onze honden in de praktijk met elkaar communiceren. We zoeken passende combinaties uit, zodat het ook voor de honden plezierig is om deel te nemen aan de praktijkochtend. Ondertussen wordt er tekst en uitleg geven van wat er voor onze ogen live gebeurt en kun je uiteraard alle vragen stellen die maar in je opkomen. Na het volgen van onze cursus “Hondentaal” zul je met heel andere ogen naar jouw eigen en andermans honden kijken!

 

Het theoretisch deel van deze workshop zal zijn op maandag avond, het praktijk deel op de eerstvolgende zaterdagochtend of in overleg met de groep.

(Minimaal 4, Maximaal 8 deelnemers). Om na de tijd nog samen te oefenen wordt je toegevoegd aan een besloten what's app groep.
Voor exacte data en locaties zie onze agenda!

 

Prijs: € 65,00.

Inclusief BTW, koffie/thee met wat lekkers en hand-outs.