Cursus Hondentaal – "Wat zegt ie dan?"

 

Honden spreken een compleet andere taal dan mensen. Wat door ons vriendelijk bedoeld is, kan voor een hond behoorlijk bedreigend overkomen. Soms gaat er dan ook geheel onbewust iets mis in de communicatie. Wist je dat 77% van de bijtincidenten in het gezin gebeuren door eigen hond of een hond van bekenden? Een heftige en onverwachtse ervaring die veel impact heeft en men meestal niet aan zag komen. Of... misschien toch wel? Onze honden communiceren niet alleen via ‘gesproken taal’. Honden spreken grotendeels door hun lichaamstaal. Zo is een hond die gaapt niet per definitie moe en een hond die zich krabt, heeft zeker niet altijd jeuk. Op allerlei manieren laten honden ons zien hoe zij een bepaalde situatie ervaren. Het heffen van een voorpoot, wegkijken, zich even uitschudden, de positie van de staart, het zijn allemaal manieren om ons en andere honden iets duidelijk te maken. Door kennis van de hondentaal kunnen wij een nog betere band opbouwen met onze viervoeters. Tevens stelt het ons in staat de communicatie tussen honden onderling beter te begrijpen en soms ook in te grijpen daar waar nodig. 

 Tijdens deze cursus krijg je tijdens het webinar via Zoom met behulp van beeld en geluid inzicht in de taal die onze honden spreken. In de wetenschappelijk onderbouwde lezing zitten alle elementen over hondencommunicatie verpakt. Van rasverschillen tot stress-signalen, van honden die fluisteren in minimale signalen tot honden die zeer duidelijke taal “spreken”. Laat je verbazen hoeveel honden eigenlijk vertellen, mits je hun taal maar kunt "verstaan"!

 

Het tweede, praktische deel van deze cursus bestaat uit een huiswerkgroep via Facebook. Hier gaan we 3 weken lang met de verschillende niveau's van hondentaal aan het werk. Dit kan op je eigen tempo, de opdrachten blijven voor je in de groep klaar staan. Niets is leuker dan met de vers verworven kennis op zak, samen te kijken hoe onze honden in de praktijk met elkaar communiceren! 
De huiswerkopdrachten bestaan deels uit het observeren van de aangeleverde filmpjes, maar ook situaties die je thuis gaat maken om je eigen hond te filmen en te bekijken in de taal die hij/zij spreekt. Ondertussen wordt er tekst en uitleg gegeven over van alles wat er in de groep wordt ingebracht en kun je uiteraard alle vragen stellen die maar in je opkomen.
Sluit je na de drie weken van de cursus af met inlevering van het ingevulde werkboek, ontvang je een certificaat van deelname.  

Na het volgen van onze cursus “Hondentaal” zul je met heel andere ogen naar jouw eigen en andermans honden kijken! 

 

 

Prijs: € 65,00.  AKTIEPRIJS  IN LOCKDOWN SELCHTS € 49,95!

Inclusief BTW, E-book en werkboek, huiswerkbegeleiding en cerfiticaat.