Dat honden enorm slim zijn en enorm veel kunnen leren weten we als geen ander. Waar in vroegere tijden men er van uit ging dat een hond vooral handelt uit instinct en dominantie verhoudingen, is inmiddels al lang ingeburgerd in moderne trainingsmethodes dat we op basis van leerprincipes en positieve bekrachtiging onze honden onvoorstelbaar veel kunnen bijbrengen.

 

Omdat gedrag niet alleen aangeleerd maar voor een belangrijk deel ook is aangeboren, is het vanzelfsprekend dat elk ras weer zo zijn eigen voorkeuren en talenten lijstje heeft.

Zo zit bij jachthonden het plezier om dingen in hun bek te dragen en aan de baas terug te brengen echt in het bloed. Hoe leuk is het dan om juist met deze aanleg aan de slag te gaan om samen fijn bezig te zijn? 

 

De cursus ‘Ratjetoe Special Jacht’ is speciaal ontwikkeld om jachthonden aan het werk te zetten in oefeningen waarvoor ze gefokt zijn. Zonder te werken naar de soms strenge eisen van een examen kan elke eigenaar met een hond met apporteer passie naar eigen niveau in deze cursus aan de slag. 

 

De cursus bestaat uit een scala leuke oefeningen waarbij we rondom de manege in Gorssel de jachthond gaan trainen in algemene gehoorzaamheid in situaties die doorgaans best moeilijk kunnen zijn. We maken gebruik van blootstelling aan apporteer- en jacht gerelateerde prikkels om de jachtpassie om te zetten naar samenwerken. Als beloning voor goed gedrag mag de hond heerlijk uitdagende apporteer opdrachten uitvoeren. Over win-win gesproken....

Juist door deze aangeboren jachtpassie onder commando te zetten zorg je er voor dat de hond een uitlaatklep heeft voor deze behoefte die er door erfelijkheid al ingebakken zit. Maar dan wel samen met de baas in plaats van in zijn eentje achter wild aan te gaan! Door de hond te trainen om deze oefeningen onder commando uit te voeren kunnen ze hun aangeboren jachtpassie wel uitleven, maar zonder problemen van zelfbelonend gedrag. 

 

Ben je op zoek naar een leuke cursus voor je apporterende hond, dan is ‘Ratjetoe Special Jacht’ vast wat voor jou! Ook wanneer je niet een hond uit de jachtgroep heeft, maar een ander ras die het fantastisch vind om dingen te halen en brengen ben je natuurlijk van harte welkom!

 

Er wordt een Ratjetoe Jacht gegeven voor beginnende en gevorderde combinaties. Omdat we voor de Jacht alleen kunnen trainen bij voldoende avondlicht, zijn deze cursussen uitsluitend in het voor- en najaar. Dit vanaf c.q. zolang de klok de zomertijd aangeeft.


I.v.m. de Corona crisis hebben wij helaas voor dit voorjaar de start van een nieuwe Jachtcursus voorlopig uitgesteld!

 

NB: Wanneer u interesse heeft in deze cursus kunt u zich aanmelden om een plaatsje te reserveren want vol is echt vol en dan is er in het voorjaar van 2021 pas weer een nieuwe cursus!