Workshop “Hond in Balans”

 

“Hond-in-Balans” is een leuke, nieuwe manier van trainen met je hond. Ontstaan uit oefeningen uit de fysiotherapie, waarbij de hond door te leren balanceren op onstabiele voorwerpen al de spieren van het lijf goed moet gaan gebruiken. Hoe bijzonder om te merken, dat deze oefeningen niet alleen voor het lijf van de hond uitstekend zijn, maar vooral ook het koppie aan het werken zet en vooral veel plezier oplevert voor hond en baas! Door verschillende oefeningen aan te bieden worden honden zich beter bewust van hun lijf, en waar hun poten zich precies bevinden. Het kan helpen bij de voorbereiding van een jonge hond voor de sport of helpen bij het revalideren na blessures. 

 

Prachtig om te zien hoe het zelfvertrouwen van de onzekere hond steeds groter wordt en de band met de baas enorm verstevigd. De hond leert dat hij van zijn baas op aan kan en door een rustige opbouw van de oefeningen zal de durf steeds groter worden. Door "Hond-in-Balans" zullen deze honden stapje voor stapje ook vrijer worden in het dagelijks leven. De drukke en bewegelijke honden leren juist een stukje zelfbeheersing en nadenken bij wat ze doen. Hierdoor brengen we niet alleen het lijf maar ook de geest van de hond letterlijk in balans!

 

 

 

 

In de workshops maken we gebruik van allerlei veilige toestellen en voorwerpen om bewustzijn van niet alleen de voor-, maar vooral ook de achterpoten aan te leren. Voor uw hond is dit namelijk nog helemaal niet zo vanzelfsprekend, en doet het een behoorlijk beroep op zijn gevoel van coördinatie alle voeten bewust en nauwkeurig te plaatsen! Geschikt voor honden van alle leeftijden en maten, het programma wordt uiteraard aangepast aan de (fysieke) mogelijkheden van de hond. 

 

Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 32,50 incl. koffie/thee met wat lekkers

(Minimaal 4, Maximaal 8 deelnemers). Voor exacte data en locaties zie onze agenda!