Dit jaar is alles anders..

 

Door corona zullen de feestdagen 2020 zeker niet verlopen zoals we gewend zijn en zal ook Oud & Nieuw er heel anders uitzien.

Een totaal verbod op vuurwerk is afgekondigd om de hulpdiensten te ontzien. Veel eigenaren van honden zullen er stiekem niet echt rouwig om zijn. Het is vreselijk jouw hond in totale paniek te moeten zien omdat er vuurwerk afgeschoten wordt. Pure ellende...

 

Binnen de vakgroep van hondenprofessionals maken we ons echter veel zorgen. Het zal lastig zijn dit verbod te handhaven en groepen liefhebbers van vuurwerk zoeken nu al andere mogelijkheden voor hun plezier. Daarom dit jaar toch ook een lezing over (vuurwerk-) angst bij honden.

 

Wat kun je doen om jouw pup of jonge hond zo goed mogelijk voor te bereiden op de het komende periode naar Oud & Nieuw?  

Hoe ga je om met een hond die al een slechte ervaring heeft opgedaan of aanleg heeft tot gevoeligheid voor geluid, om deze periode zo stressvrij mogelijk door te brengen? Mag je nu wel of niet troosten en wat betekent angst eigenlijk voor je hond? Welke (homeopatische) medicijnen kun je inzetten? Om te begrijpen wat er allemaal meespeelt bij angst en de aanpak hiervan, gaan we diep op de theorie in. Hierdoor krijg je voldoende achtergrond om thuis mee aan de slag te gaan.

 

Helma Polman zal je meenemen in de wereld van onze honden door te vertellen op welke de manier honden ervaren, leren en communiceren.

Angst is niet altijd zomaar simpel op te lossen, maar Helma geeft je wel de tools om de angst die de hond ervaart beter te begrijpen en begeleiden.

Naast de theoretische achtergrond over (het ontstaan van) angst en leerprincipes passeren ook tips en tops de revue waarmee je jouw hond kunt voorbereiden en helpen. In de lezing worden ook de hulpmiddelen besproken die je kunt gebruiken bij het maken van een stappenplan voor jouw hond en de training daarvan. Doe je mee via Zoom aan dit webinar?

 

€ 15,-- incl. E-book

€ 10,-- voor DogWise cursisten!

 .